Stephan de Lepper

Technicus (toezichthouder)
"De stad vernieuwen, mooier maken en laten groeien geeft mij energie"

Ik werk nu ruim zeven jaar bij de gemeente Den Haag als toezichthouder. Door een stagemarkt op de Haagse Hogeschool, waar ik de studie Civiele Techniek volgde, ben ik in contact gekomen met de gemeente Den Haag. Ik ben begonnen als stagiair, waarna ik twee jaar via een uitzendbureau bij het Ingenieursbureau Den Haag heb gewerkt. Eind 2012 heb ik een vaste aanstelling gekregen.

Als toezichthouder begeleid ik de uitvoering van civiele werken in de openbare ruimte. Dit betekent dat ik dagelijks buiten te vinden ben om verschillende projecten langs te rijden. Ik controleer of de aannemer werkt volgens de overeengekomen afspraken, planning, tekeningen en Haagse details. Ook zorg ik ervoor dat de werkterreinen schoon, opgeruimd en veilig zijn, dat de overlast voor de omgeving beperkt blijft en onderhoud ik het dagelijkse contact met bewoners en aannemers. Regelmatig ben ik ook te vinden op kantoor; daar doe ik een gedeelte administratief werk om de voortgang van het werk en de financiën bij te houden en te registreren.

Een mooi project waar ik aan heb gewerkt was het begeleiden van het project ‘Herinrichting Javastraat’. Dit was een flinke klus (zie filmpje). Er werd zes dagen in de week gewerkt met werktijden van 7 tot 19 uur. Daarnaast was het een omgevingsgevoelig project met extra aandacht vanuit de politiek en de fietsersbond. Het was extra leuk om na afloop complimenten te krijgen over de uitvoering en het behaalde resultaat.

Ik ben geboren en getogen in Den Haag en vind Den Haag een gezellige, nette en leuke stad om in te leven. De diversiteit van het werken in mijn eigen stad spreekt mij erg aan. Er zijn heel veel werken in uitvoering: van rioolvervanging, simpele (her)straatwerkzaamheden, aanleg van nieuwe pleinen van natuursteen en fietspaden van asfalt tot complete herinrichtingen.

Het meehelpen om Den Haag te vernieuwen, mooier te maken en te laten groeien geeft mij energie.