Yvette Solognier

“Den Haag biedt eindeloos veel mogelijkheden.”

Als Senior Informatieadviseur werk ik in het vakgebied dat mij het dierbaarst is: de ICT. Hier help ik interne klanten met de inzet van ICT voor hun bedrijfsprocessen en vertaal ik de wensen van de business naar de techniek. Omdat Den Haag een grote gemeente is betekent dit eindeloos veel variatie aan projecten, onderwerpen en ontmoetingen.  

Elk project is anders

Voorheen werkte ik als consultant bij een ICT-bedrijf. Op een gegeven moment was ik gedetacheerd bij de gemeente Amsterdam. Ik merkte dat ik genoot van de gemoedelijke sfeer. Via-via ben ik kort daarna bij gemeente Den Haag terechtgekomen. Als informatieadviseur zorg ik ervoor dat ICT de werkprocessen van mijn interne klanten zo goed mogelijk ondersteunt. Dit kan gaan om bestaande of nieuwe software. Hierbij heb ik te maken met allerlei specialisten zoals; security officers, privacy officers, technisch architecten en business architecten. Mijn rol is in ieder project anders, al blijf ik van het idee tot de uitvoering betrokken. Soms lever ik een deel van de projectproducten op, soms geef ik alleen advies. Toch blijf ik altijd op de hoogte van de voortgang en grijp ik in waar nodig.

Het overwinnen van technische beperkingen

Een project waar ik trots op ben is een project dat ik zelf heb geleid, dus zonder officiële projectleider. Het betrof het overzetten van een grote set digitale documenten naar het standaard Document Management Systeem (DMS) van de gemeente. De documenten waren opgeslagen in een archiefapplicatie die niet voldeed aan de gemeentelijke standaarden en bovendien veel geld kostte. Alles omzetten naar een nieuw systeem was een traject waarbij we weerstand, tijdgebrek en technische beperkingen overwonnen om het doel te bereiken. Door fijne samenwerking met collega’s is dit uiteindelijk toch gelukt. Dat gaf ontzettend veel voldoening.

Enorm veel mogelijkheden

Ik werk voornamelijk op het Spui, super fijn want ik vind het stadhuis echt een heel fijn gebouw, zeker met het mooie Atrium. Als grote gemeente biedt Den Haag eindeloos veel mogelijkheden. Er zijn enorm veel functies, en op alle niveaus is er genoeg te doen en veel te leren. Door opleidingen en trainingen, maar ook door samenwerking met al die kundige collega’s. Zelf ben ik in de ICT-hoek blijven hangen; sommige collega’s verruilen hun vakgebied echter voor een totaal andere functie. Je hoeft niet bij de gemeente Den Haag weg te gaan om het lang naar je zin te hebben!