Over ons

Als medewerker van de gemeente Den Haag kun je je sportief gezien uitleven. Van een jaarlijkse Golfclinic, hardlopen, wandelen, wielrennen, tennissen, badminton, darts, bridge – er wordt van alles georganiseerd, maar je kunt ook zelf een club / activiteit beginnen. Daarnaast hebben we onder andere ook (zaal)voetbal- en hockeyteams die in competities spelen.

We hebben veel aandacht voor cultuur. Dat begint met het stadhuis, dat een attractie op zich is. Het gebouw uit 1995 valt op door de strakke vorm, het gekozen materiaal en de witte uitstraling, waaraan het de bijnaam ‘IJspaleis’ te danken heeft. Aan alle kanten stroomt het licht naar binnen. In het centrale deel – het Atrium – vinden culturele, educatieve, maatschappelijke, commerciële en sportieve evenementen en tentoonstellingen plaats. Zo ontstaat een breed beeld van wat er zich afspeelt in Den Haag en ver daarbuiten.

Wij hebben verschillende medewerkersnetwerken, die verschillende activiteiten organiseren waar je bij aan kunt sluiten. Hieronder vind je een overzicht:

Jong Den Haag is het medewerkersnetwerk van, voor en door jonge medewerkers bij de gemeente Den Haag. De missie van Jong Den Haag is alle jonge ambtenaren van de gemeente Den Haag in staat te stellen elkaar te ontmoeten, hun talenten te ontwikkelen en te ontspannen, zodat zij hun stem kunnen laten horen binnen de organisatie en met plezier hun werk kunnen doen. Daarvoor organiseren we maandelijkse netwerkborrels, trainingen, workshops, werkbezoeken en ieder jaar een beachvolleybaltoernooi, studiereis en symposium.

Den Haag Pride zet zich binnen de gemeentelijke organisatie in voor de bespreekbaarheid en zichtbaarheid van seksuele, gender en sekse diversiteit. Dit doen we onder andere door het organiseren van bijeenkomsten. Seksuele en genderidentiteit mag acceptatie, waardering en respect voor elkaar niet beïnvloeden.

AD(H)D, Autisme, HSP? Neurodiversiteit is een kracht! Het medewerkersnetwerk wil, door aandacht te vragen voor neurodiversiteit, de gemeentelijke organisatie uitnodigen om te kijken naar het totaalbeeld van mensen, nieuwsgierig te zijn naar ieders talenten en zo meer gelijkwaardigheid creëren.

Het netwerk Fem Haag heeft als doel het bevorderen van de gelijkwaardigheid van alle collega’s, ongeacht wat jouw gender is. Fem Haag wil dat bereiken door het creëren van bewustzijn over de positie van vrouwen binnen de organisatie, door middel van gesprekken met medewerkers en evenementen rondom relevante thema’s en bijzondere dagen. 

Het Netwerk Onbeperkt Inclusief zet zich in voor een organisatie waarin we ons allen thuis voelen; ook medewerkers met een beperking. Het netwerk wil actief bijdragen aan een organisatie waarin alle medewerkers gewaardeerd worden om hun talenten en kwaliteiten. Een organisatie waarin rekening gehouden wordt met onderlinge verschillen en overeenkomsten