Cynthia

Headerfoto Testimonial Cynthia

“Alles hangt af van een juiste registratie.”

Als adviseur burgerzaken houd ik me bezig met bezwaren, verzoeken bij de rechtbank en de Basisregistratie Personen (BRP). Dit zijn bijvoorbeeld bezwaren op het weigeren van een paspoort, bezwaren van burgers op correcties van persoonsgegevens of akteverbeteringen bij de rechtbank.

Processen verbeteren

Naast deze werkzaamheden adviseer ik ook collega’s bij complexe vragen van burgers over de burgerlijke stand en de basisregistratie personen. Maar ik adviseer niet alleen, ik leid collega’s op en ik vind het leuk om verder te denken en diensten te verbeteren. Zo heb ik In 2009 formulieren ontworpen voor de website van de gemeente Den Haag. Met deze formulieren konden burgers heel makkelijk een akte van de burgerlijke stand opvragen. Dit werd de voorloper van de tegenwoordige trippleformulieren, die burgers online invullen om een aanvraag te doen bij de gemeente.

Kennisborging

Ik behandel natuurlijk niet in mijn eentje alle bezwaren maar doe dit samen met mijn collega’s. Ons team bestaan uit 24 mensen van verschillende leeftijden. Wel allemaal met een juridische achtergrond, want we hebben met veel wetten te maken. Gemiddeld zo’n 20 wetten! De collega’s die bijna met pensioen gaan, werken de jongere collega’s helemaal in op het vakgebied burgerzaken. Ik ga voorlopig nog niet met pensioen maar ook ik ben bezig met het opleiden van nieuwe collega’s. Iets wat ik erg leuk vind!

Kansen pakken

Ik heb niet altijd bij de gemeente Den Haag gewerkt. Vroeger heb ik jaren in de winkel gewerkt en dacht dat ik dit mijn hele leven zou blijven doen. Uiteindelijk ben ik toch de uitdaging aangegaan om voor een kantoorbaan te kiezen. Toen mijn voormalige werkgever in een reorganisatie zat, zag ik een advertentie voorbijkomen voor medewerker bij burgerzaken en heb ik gereageerd. In mijn sollicitatiebrief heb ik aangegeven dat ik bekend was met inzage in de gemeentelijke basisadministratie. Door die ene zin ben ik uitgenodigd voor een gesprek want ze waren erg nieuwsgierig wat voor ervaring met inzage ik dan had. Nu zijn we inmiddels 13 jaar later en werk ik er nog steeds met heel veel plezier!

Wist je dat…

Bijna alle diensten binnen de gemeente Den Haag te maken hebben met de Basisregistratie Personen? Denk daarna aan de OCW, SZW, BSD, DSO, DPZ, IDC. Waarvoor dan? Onder andere: algemene gezondheidszorg, Financiële hulpverlening, Juridische Zaken, Belastingdienst, Erfpacht, handhaving, stadsdelen en wijken en nog veel meer diensten.