Sanne Schenk

Headerfoto Testimonial Sanne Schenk

“De gemeente Den Haag geeft mij de ruimte om mijn werk op mijn manier te doen”

In principe houdt elke ouder van zijn kind en wil elke ouder het beste voor zijn kind, alleen lukt dat door allerlei omstandigheden niet altijd. Wij zijn er om te zorgen dat dat wel weer lukt en dat elk kind krijgt wat hij nodig heeft.

Samen een gezin begrijpen

Ik adviseer de gezinscoaches gevraagd en ongevraagd in hun werk. Ik kijk op afstand met de gezinscoaches mee en probeer hen doormiddel van (kritische) vragen en mijn kennis te ondersteunen in hun werk. Ik probeer hen aan het denken te zetten en te laten zoeken naar welke passend zijn in een gezin. Want geen gezin is hetzelfde. Door mijn kennis over opvoedings- en gedragsproblematiek kan ik de gezinscoaches helpen om een kind of gezin beter te begrijpen en samen te zoeken naar de best passende hulp/ondersteuning voor in een gezin. Soms weet ik het ook niet en denken we samen na over wat we precies niet weten en wie daarin het gezin wel verder kan helpen.

Helder zicht in crisissituaties

Onlangs werd ik gebeld door een medewerker van mijn team. Zij was in paniek opgebeld door een moeders wiens kindje in het buitenland door de autoriteiten van haar was weggehaald. Mijn medewerker was dit nog nooit gebeurd en vertelde dit aan mij in sneltreinvaart en benoemde erbij dat ze niet wist waar te beginnen. Op zo’n moment is het superfijn dat ik in een crisissituatie mijn rust bewaar. Doordat ik praktisch een aantal vragen kon stellen rondom de benodigde informatie én doordat ik rustig bleef kon mijn medewerker weer verder. Ze herpakte haar rust en kon zo de moeder de juiste vragen stellen zodat we een goed zicht kregen op de situatie. Zo konden wij de moeder ondersteunen door de juiste instanties in te schakelen én maakten we een goede inschatting van de directe veiligheid/geborgenheid van het kindje.

Uitdagingen

Voor ik bij het CJG kwam werken was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Naar werk waarin ik kon doen wat ik leuk vond, maar waar ook flexibiliteit mogelijk was. Bij het Centrum voor Jeugd en Gezin heb ik dat gevonden. De gemeente geeft mij de ruimte om mijn werk op mijn manier te doen. En daagt mij daarbij uit om kritisch naar mezelf te kijken en mijzelf steeds te willen verbeteren.