Niqshal Arjun

Ketenmanager
"Laat je niet afremmen omdat je bang bent dat je anders bent"

\'Op de dag dat je accepteert wie je bent, ga je inzien hoeveel je waard bent. Dat heb ik geleerd sinds ik bij de gemeente werk. Ik begon in 2015 als Haags jongerenambassadeur. Ik kreeg een werkervaringsplek bij de gemeente en groeide uit tot ketenmanager van één van de belangrijkste programma’s: het verbeterprogramma Melding Openbare Ruimte.

Jochie
Eerlijk is eerlijk: ik kom van ver. Ik was vroeger geen makkelijke jongen. Maar ik was wel iemand die altijd betrokken was bij zijn omgeving. Als jonge Hagenaar zag ik een kloof tussen wat jongeren wilden en wat de gemeente deed. Daarom besloot ik me aan te melden als Haags jongerenambassadeur. En zo stond ik ineens midden in een politiek speelveld. Dat was wel even slikken. Want hoe zeg je als ‘jochie’ tegen een wethouder dat hij het in mijn ogen bij het verkeerde eind heeft met zijn beleid?

Topteam
In een wereld die je niet kent, kan het soms moeilijk zijn om jezelf een houding te geven. Ik ben eigenlijk een jongen die altijd zijn praatje klaar heeft. Maar toen ik in dat politieke speelveld terechtkwam, had ik moeite om de juiste woorden te vinden. Ik zag ook weinig om me heen waarmee me ik kon identificeren. Ik voelde niet de houvast waarnaar ik zocht.

Dure champagne
Door gesprekken thuis besefte ik dat dit niet zielig is. Het is juist een kans om je te onderscheiden. Nu zie ik hoe waardevol diversiteit is in organisaties. Sindsdien zeg ik ook altijd: een topteam is net als dure champagne: het bestaat altijd uit diverse soorten ingrediënten.

Kloof
Die wat onzekere tijd in het begin en het besef dat diversiteit waardevol is, helpen me nu om te zeggen waarop het staat. Het helpt ook om door te groeien tot een waardevolle ambtenaar in Den Haag.  Die tijd heeft me gevormd tot wie ik nu ben. Ik zie mezelf nu aan het roer van het verbeterprogramma, met de ambitie om de kloof tussen meldingen van inwoners en het werk van collega’s op straat te dichten. Met oog voor alle type mensen die daarin een rol spelen.

Tip
Er wonen veel soorten mensen in Den Haag. Juist al die soorten mensen vormen samen het karakter van de stad waar we zo trots op zijn. Laten we dat niet vergeten. Mijn tip: laat je nooit afremmen omdat je vreest dat je anders bent. Juist dat is je kracht.’

Op 6 oktober 2020 is het Diversity Day. In heel Den Haag besteden we aandacht aan diversiteit. Het thema van Diversity Day is: jezelf zijn. Kun je jezelf zijn in je werk? Waarin wel en waarin niet? In deze serie vertellen 7 medewerkers hun ervaringen. Dit is hun waarheid.

​​​​​​​​​​​​​​​We werken bij de gemeente met elkaar aan een inclusievere werkomgeving. D​e gemeente Den Haag organiseert daarom opnieuw een Diversiteit en Inclusie Week. Van 6 oktober tot en met 9 oktober kunnen de ambtenaren er iedere dag een keuze uit online lezingen en webinars maken om aan mee te doen.