Mickel van Wensveen

Teamleider Schoon
"Mijn werk is een plek waar ik bezig mag zijn met aandacht geven aan bijzondere mensen en hun ontwikkeling"

Binnen de sector Schoon van Den Haag Werkt geef ik leiding aan een team van ongeveer 40 mensen. Dit zijn mensen met een arbeidsbeperking of afstand tot de arbeidsmarkt waarbij ik hen coach en begeleid. Daarnaast vertegenwoordig ik ook het werkbedrijf wanneer we naar interne en externe relaties gaan om de opdrachten en de uitvoering ervan te bespreken.

Goede sfeer
De sector Schoon is onderdeel van Den Haag Werkt, Werk in opdracht. Wij werken met 2 teamleiders, 2 operationeel managers en 90 facilitair medewerkers en met deze mensen houden wij het Stadhuis van Den Haag dagelijks schoon. Het is een enorme klus maar we helpen elkaar wanneer nodig en werken goed met elkaar samen. De werksfeer is dus erg goed! Een mooi voorbeeld hiervan is dat ondanks het feit dat de medewerkers een bescheiden inkomen hebben vaak iets lekkers voor elkaar meenemen of elkaar trakteren op iets.

Aandacht voor ontwikkeling
Ik ga echt iedere dag met plezier naar mijn werk, want het voelt niet als werken. Het is meer een plek waar ik bezig mag zijn met aandacht geven aan bijzondere mensen en hun ontwikkeling. Het is goed om te zien dat iemand zich echt ontpopt in het werk maar ook een enorme persoonlijke groei doormaken. Want er is vaak een stuk meer aan de hand dan dat er aan de oppervlakte zichtbaar is. Juist daarvoor aandacht hebben en de juiste handvatten toereiken, zodat ze als mens kunnen groeien is een van de mooiste dingen van mijn vak.

Professionele dienstverlening
Ik ben trots hoe wij met onze doelgroep medewerkers iedere dag weer op een professionele manier een goede dienstverlening neerzetten. En de service die daarbij hoort doet echt niet onder aan dat van een reguliere bedrijf. Wij werken met echt goede mensen met een hoop potentie, die ook zeker een echte kans verdienen op de arbeidsmarkt. Het maakt mij dan ook trots als ik een nieuw beschut medewerker op de juiste plek heb ingezet, waardoor diegene dan een vast arbeidscontract krijgt.

Veranderingen en ontzorgen
Den Haag Werkt is recent samengevoegd vanuit de Haeghe groep en het Werkgeversservicepunt. Toch moeten we blijven ontwikkelen en bouwen aan deze nieuwe organisatie. Ook Covid-19 is iets wat mij de komende tijd bezig nog houdt. En daarin vooral het ontzorgen van mijn medewerkers en de doelgroep. Zodat zij niet alleen werk hebben, maar dit ook veilig kunnen uitvoeren en wij een veilige plek blijven bieden voor huidige werknemers en nieuwe kandidaten.

Wil je meer weten over het werken bij Den Haag Werkt, Werk in Opdracht cluster Schoon? Deze video over het Cluster Schoon laat je het dagelijkse werk zien.