Waarom Talent voor Mobiliteit

Waarom Talent voor Mobiliteit

Den Haag groeit sterk. Dat daagt ons uit tot het vinden van vernieuwende en duurzame oplossingen op het gebied van ruimte, economie, wonen én mobiliteit. In Den Haag hebben we die uitdaging aangenomen. Geen eenvoudige opgave voor de dichtstbevolkte stad van Nederland, met de hoogste autodichtheid en de snelste groeier van de metropoolregio Rotterdam-Den Haag (MRDH). De stad kent vele uitdagingen voor jou als bijvoorbeeld verkeerskundige of mobiliteitsadviseur. Het realiseren van de mobiliteitstransitie, verbeteren van de luchtkwaliteit, aanpak van de files, versnellen van het openbaar vervoer, meer ruimte voor de fiets realiseren en voldoende parkeerruimte voor de fiets en de auto in de stad.  

Verkeer en vervoer dat optimaal wordt ingepast in een stad met complexe uitdagingen in de openbare ruimte. Daarmee ga jij impact maken bijvoorbeeld als verkeerskundig ontwerper bij Ingenieursbureau Den Haag. Met gevoel voor de stad begrijp je als geen ander wat de inwoners, bezoekers en bedrijven van de stad nodig hebben om zich optimaal en zo veilig mogelijk door de stad te kunnen bewegen. Het liefst op een duurzame manier, omdat wij willen dat de stedelijke leefkwaliteit in de stad continue verbetert.  

4 redenen waarom je wil werken in het mobiliteitsdomein

  1. Den Haag is de enige grote stad in Nederland zonder rijks/snelweg als rondweg. Alles wordt dus over stedelijke wegen geleid.  
  2. Den Haag is een tramstad, een regeringsstad en heeft vele internationale instellingen zoals het Vredespaleis, met alles dat daar specifiek en uitdagend aan is.  
  3. Den Haag is een ambitieuze stad met verdichting en mobiliteitstransitie. 
  4. Den Haag heeft een unieke ligging, namelijk aan de kust: stranddagen, toerisme, uitwaaien na een dag hard werken. Kortom, je kunt niet om Den Haag heen!  

Opleidingsprogramma

Je doet straks veel werkervaring op, maar daarnaast vinden we het ook belangrijk om jou te ondersteunen in je ontwikkeling. Het traineeprogramma is gericht op je professionele en persoonlijke groei. Want als jij jezelf bent en je persoonlijke kwaliteiten inzet op het werk, bereik je de beste resultaten voor onze organisatie en de stad.

Daarom volg je als trainee een opleidingsprogramma om jezelf te ontwikkelen. Je krijgt hier de ruimte om zelf te kijken wat je nodig hebt. Daarnaast doorloop je ook een ontwikkeltraject samen met je mede-trainees. Door samen te werken en die samenwerking te zien als leerschool, zal je merken dat je een snelle ontwikkeling doormaakt.

Professionele en persoonlijke ontwikkeling

Het traineeship is een fulltime programma van 40 uur per week. De verhouding tussen je werk en het opleidingstraject is 80% – 20%. Je doet dus gemiddeld één dag per week activiteiten in het kader van het traineeprogramma, waaronder een opleidingsprogramma.

Persoonlijk ontwikkelingsprogramma

Trainee word je omdat je ambitieus bent. Omdat je wilt groeien. Omdat je maatschappelijk betrokken bent. Om al die ambities waar te maken, is het belangrijk dat jij goed weet wie je bent en hoe je met je kwaliteiten en valkuilen omgaat. Daarom neem je deel aan een persoonlijk ontwikkelingsprogramma om jezelf verder te ontwikkelen, als professional en als mens.

Inhoudelijke trainingen

Om jou goed op weg te helpen tijdens de je traineeship, staat er ook een inhoudelijk trainingsprogramma voor je klaar. Gericht op werken in het mobiliteitsdomein, maar ook op vaardigheden die bij de gemeente Den Haag van belang zijn zoals politiek-bestuurlijke sensitiviteit. Zo word jij een waardevol onderdeel van elk team.

In verbinding

Als trainee bouw je een groot netwerk op binnen en buiten de gemeente. Zowel vanuit jouw functies als door de interne en externe activiteiten die je met je mede-trainees organiseert. Ook brengt netwerkgroep IBT (Interbestuurlijke Trainees) trainees van verschillende overheidslagen bij elkaar om op diverse manieren kennis uit te wisselen.

Team

Wij geloven in de waarde van samen ontdekken en groeien, daarom volg jij dit traineeprogramma niet alleen. Samen met een groep van vijf andere trainees vorm je een team, waarmee je trainingen volgt en samenwerkt aan projecten binnen het Mobiliteitsdomein. Aan het begin van het traineeprogramma wordt er veel aandacht besteed aan teambuilding en intervisie, zodat er met elkaar een veilige, vertrouwde basis wordt gecreëerd.