IT & Data

De gemeentelijke dienstverlening gaat 24/7 door. Van verkeersmanagement en het schoonhouden van de straten tot het verlenen van vergunningen of subsidies en het innen van belastingen en verstrekken van uitkeringen. Daarbij komen grote opgaven zoals de bevolkingsgroei, de energietransitie, huisvesting, bereikbaarheid en veiligheid. Dit houdt niet alleen in dat alle ICT systemen betrouwbaar, veilig en robuust moeten zijn, maar ook goed op elkaar moeten aansluiten.

Daarnaast gaat er een enorme stroom aan data door onze systemen, welke ons enorm veel inzichten geeft. Deze inzichten zijn steeds belangrijker voor onze dienstverlening en steeds meer dienstverlening gaat dan ook over naar het data gedreven werken. Dat betekent continu onderhoud van bestaande systemen en tegelijkertijd blijven vernieuwen en innoveren. Hiermee staan we open voor nieuwe technologie├źn en slim datagebruik en grijpen de kansen van digitale innovatie met beide handen aan. Kom jij ons versterken met jouw kennis?

Faciliteren van Digitalisering

Bij deze ontwikkelingen kijken we ook naar onszelf. Wat is er nodig om de steeds verdergaande digitalisering van onze dienstverlening te faciliteren? Flexibiliteit, wendbaarheid, betrouwbaarheid en data gedreven werken. Omarmen van innovaties, zoals het Smart City-project met onder andere aandacht voor veiligheid (slimme lantaarnpalen) en duurzaamheid (een energiemarktplaats). We bieden steeds meer IT-diensten aan as-a-service vanuit de cloud. We maken de overstap naar teams die kort cyclisch samenwerken met de vakdisciplines in de business om maximale waarde te kunnen leveren. We gaan Agile werken, niet als doel, maar als middel. Om al deze ambities te kunnen waarmaken organiseren we ook onszelf anders. 

Collega's vertellen

Testimonial foto van Yvette Solognier

"Den Haag biedt eindeloos veel mogelijkheden"

Yvette Solognier – Informatieadviseur

"Je kan echt werk beetpakken dat je leuk vindt,"

Robin van der Ende – Productmanager Geo-informatie

"Door middel van data bijdragen aan het welzijn van Den Haag"

Reinier Beenen – Manager Business Analytics OCW

Lees meer verhalen van collega’s

Recruiters