Haagse Handhaver worden

Heb jij de ambitie om als handhaver in onze mooie stad te werken, maar heb je nog geen diploma in de handhaving? Als ‘handhaver in opleiding’ biedt de gemeente Den Haag jou de mbo-3 opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid (HTV) aan. Tijdens deze BBL-opleiding combineer je leren met het opdoen van praktijkervaring. Vanaf dag 1 ben je in dienst bij de gemeente Den Haag en ontvang je salaris. Ook wordt de opleiding volledig voor je betaald.

Vanaf 12 augustus tot zondag 1 september kan je solliciteren om ‘Handhaver in Opleiding’ te worden. Hierna volgt het selectieproces. Doorloop je deze succesvol? Dan start je 1 november als handhaver. Meer weten? Stuur dan een mail naar wervinghandhavers@denhaag.nl.

Selectieprocedure

Als je voldoet aan de harde criteria en wij een eerste match zien, houden graag een kort intakegesprek met jou. Zorg dus dat je in de periode na je sollicitatie goed bereikbaar bent.

Zijn we beiden enthousiast na het telefonische intakegesprek? Dan ga je door naar de volgende stap in het selectieproces: het online assessment.

Dit is een onderdeel van de selectieprocedure om vast te kunnen stellen of jij in voldoende mate over de vereiste competenties, motivatie en werk- en denkniveau beschikt. Het online assessment bestaat uit een capaciteitentest en een aantal persoonlijkheidsvragenlijsten. De capaciteitentest wordt uitgevoerd op mbo-3 niveau.

Afhankelijk van de uitslag van het online assessment ontvang je een uitnodiging voor een selectiedag. Dit is de laatste fase van het selectieproces. De selectiedag bestaat uit de volgende 3 onderdelen: 

Controletest op de eerder gemaakte capaciteitentest
Je maakt een korte controletest van je eerder gemaakte online capaciteitentest.

Rollenspel
Tijdens het rollenspel bootsen we een situatie na die voor kan komen in het dagelijkse werk van een handhaver. Dit biedt ons inzicht in jouw vaardigheden, uiteraard houden we er goed rekening mee dat je nog geen ervaring in het werk hebt. 

Selectie-interview 
Tijdens het competentiegericht interview maken we graag nog verder kennis met jou.

Wij zijn vooral nieuwsgierig naar jou als persoon. Ook de competenties die belangrijk zijn om als handhaver aan de slag te gaan en jouw motivatie voor de functie komen aan bod.

Alles goed doorlopen? Dan mogen we je feliciteren! Tijdens de laatste fase nemen we de arbeidsvoorwaarden met je door. Dan ben jij aan zet om er een krabbel onder te zetten.

Testimonial Handhaving – Harry

Handhaver zijn is iets voor jou, want jij…

  • wilt je unieke zelf zijn en bent bereid deze steeds meer te laten zien.
  • hebt binding met Den Haag en hart voor de openbare ruimte.
  • bent gedreven en wil jezelf én de stad verbeteren.
  • gebruikt je talenten om in verbinding met anderen tot een beter resultaat te komen.
  • bent bereid door middel van zelfreflectie en feedback van anderen te werken aan je persoonlijke en professionele groei.

Wij zijn vooral nieuwsgierig naar jou als persoon. Jouw persoonlijkheid en motivatie kunnen ons helpen inzicht daarin te krijgen. Wat is jouw kracht en wat wil je graag leren? Laat daarin los wat je denkt dat wij graag willen horen en probeer je motivatie zo eigen mogelijk te maken.

Arbeidsvoorwaarden

Als handhaver in opleiding verdien je maximaal € 2.763 bruto per maand op basis van 36 uur. Nadat je beëdigd bent ga je al één periodiek omhoog. De overige arbeidsvoorwaarden zijn gelijk aan die voor andere werknemers binnen de gemeente Den Haag.

Veelgestelde vragen

Heb jij interesse om handhaver te worden in onze mooie stad? Maar heb je nog vragen over wat het handhavers vak zo mooi maakt? Bekijk onze veelgestelde vragen pagina.