Handhaving

De gemeentelijke Handhavingsorganisatie zet zich dagelijks in voor een zo leefbaar mogelijk Den Haag. Verschillende soorten handhavingsteams werken samen met de vele hulpdiensten, bewoners en ondernemers om ervoor te zorgen dat Den Haag mooi, schoon en op orde is én blijft. Wanneer mensen het niet zo nauw nemen met de regels treden zij op om deze leefbaarheid te bewaken. Zo bieden wij bewoners en bezoekers iedere dag de beste versie van onze unieke stad.

Den Haag is een unieke stad: internationaal, het strand en de zee binnen handbereik en een kloppend politiek hart. Daar zijn we trots op. Een mooi, schoon en leefbaar Den Haag, dat is waar al onze handhavers (boa’s) elke dag aan werken. Vanuit de stadsdelen, in het bos of op het water: werken als handhaver in Den Haag is mooi en divers werk.

Je zet je met hart en ziel in voor de leefbaarheid in onze stad. Met bewoners, ondernemers en bezoekers werk je aan een schoon, heel en veilig Den Haag. Jij zorgt ervoor dat de wet- en regelgeving op het gebruik van de openbare ruimte goed wordt nageleefd.

De missie van de handhavingsorganisatie: Samen Daadkrachtig. Wij zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen. Je kunt je vinden in deze visie, die is uitgewerkt in vijf kernwaarden: wij zijn dienstbaar, betrokken, daadkrachtig, verbindend en verantwoordelijk.

Wil jij je ook inzetten voor Den Haag? Maar heb je niet de juiste opleiding? Wij leiden je op. Begin 2024 gaat de nieuwe wervingsronde van start. De BBL-opleiding Handhaver, Toezicht en Veiligheid (HTV) start dan naar alle waarschijnlijkheid in mei 2024. Wil je hier meer over weten?

Wil je op de hoogte gehouden worden over de start van de nieuwe wervingscampagne? Stuur dan een mail naar wervinghandhavers@denhaag.nl. We informeren je dan zodra je kunt solliciteren!  

Collega's vertellen

Recruiters