Handhaving

De gemeentelijke Handhavingsorganisatie zet zich dagelijks in voor een zo leefbaar mogelijk Den Haag. Verschillende soorten handhavingsteams werken samen met de vele hulpdiensten, bewoners en ondernemers om ervoor te zorgen dat Den Haag mooi, schoon en op orde is én blijft. Wanneer mensen het niet zo nauw nemen met de regels treden zij op om deze leefbaarheid te bewaken. Zo bieden wij bewoners en bezoekers iedere dag de beste versie van onze unieke stad.

Informatiebijeenkomst

Heb jij interesse in de functie van handhaver? En wil je door ons opgeleid worden? Meld je dan aan voor één van de informatiebijeenkomsten. We vertellen je graag meer over ons mooie vak, het selectietraject en de opleiding.

  • dinsdag 13 augustus 2024 van 19.00 – 20.30 uur.
  • donderdag 15 augustus 2024 van 19.00 – 20.30 uur.
  • zaterdag 24 augustus 2024 van 14.00 – 15.30 uur.
  • donderdag 29 augustus 2024 van 19.00 – 20.30 uur.

Haagse Handhaver worden?

Den Haag is een unieke stad: internationaal, het strand en de zee binnen handbereik en een kloppend politiek hart. Daar zijn we trots op. Een mooi, schoon en leefbaar Den Haag, dat is waar al onze handhavers (boa’s) elke dag aan werken. Vanuit de stadsdelen, in het bos of op het water: werken als handhaver in Den Haag is mooi en divers werk.

Je zet je met hart en ziel in voor de leefbaarheid in onze stad. Met bewoners, ondernemers en bezoekers werk je aan een schoon, heel en veilig Den Haag. Jij zorgt ervoor dat de wet- en regelgeving op het gebruik van de openbare ruimte goed wordt nageleefd.

De missie van de handhavingsorganisatie: Samen Daadkrachtig. Wij zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen. Je kunt je vinden in deze visie, die is uitgewerkt in vijf kernwaarden: wij zijn dienstbaar, betrokken, daadkrachtig, verbindend en verantwoordelijk.

Wil jij je ook inzetten voor Den Haag? Maar heb je niet de juiste opleiding? Wij leiden je op. De BBL-opleiding Handhaver, Toezicht en Veiligheid (HTV) start 9 november.

Lees meer over hoe je Haagse Handhaver word, wat de opleiding en het selectieprocesinhouden?

Vanaf 12 augustus tot zondag 1 september kan je solliciteren om ‘Handhaver in Opleiding’ te worden. Hierna volgt het selectieproces. Doorloop je deze succesvol? Dan start je 1 november als handhaver. Meer weten? Stuur dan een mail naar wervinghandhavers@denhaag.nl.

Collega's vertellen

Recruiters