jouw werk als handhaver

Jouw werk als handhaver

Den Haag is een unieke stad: internationaal, het strand en de zee binnen handbereik en een kloppend politiek hart. Daar zijn we trots op. Een mooi, schoon en leefbaar Den Haag, dat is waar al onze handhavers (boa’s) elke dag aan werken. Vanuit de stadsdelen, in het bos of op het water: werken als handhaver in Den Haag is mooi en divers werk.

Je zet je met hart en ziel in voor de leefbaarheid in onze stad. Met bewoners, ondernemers en bezoekers werk je aan een schoon, heel en veilig Den Haag. Jij zorgt ervoor dat de wet- en regelgeving op het gebruik van de openbare ruimte goed wordt nageleefd.

De missie van de handhavingsorganisatie: Samen Daadkrachtig. Wij zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen. Je kunt je vinden in deze visie, die is uitgewerkt in vijf kernwaarden: wij zijn dienstbaar, betrokken, daadkrachtig, verbindend en verantwoordelijk.

Breed inzetbaar in de stad

Als brede handhaver werk je vanuit een politiebureau in één van de stadsdelen. Dit is uniek in Nederland en maakt het werken als handhaver in Den Haag extra bijzonder. Vanuit de missie ‘samen daadkrachtig’ werken onze handhavers samen met o.a. de politie en hulpdiensten, bewonersorganisaties, winkeliersverenigingen, buurtinterventieteams en de douane.

Met de verschillende partijen overleg je over de aanpak van problemen in jouw stadsdeel. En met jouw tact en inlevingsvermogen zie je toe op een juiste naleving van onze wet- en regelgeving. Zo zorg jij iedere dag voor een Den Haag in haar allerbeste staat.

Wij leiden je op!

Heb jij de ambitie om als handhaver in onze mooie stad te werken, maar heb je nog geen diploma in de handhaving? Ook dan zijn wij op zoek naar jou!

Als ‘handhaver in opleiding’ biedt de gemeente Den Haag jou de mbo-3 opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid (HTV) aan. Tijdens deze BBL-opleiding combineer je leren met het opdoen van praktijkervaring. Vanaf dag 1 ben je in dienst bij de gemeente Den Haag en ontvang je salaris. Ook wordt de opleiding volledig voor je betaald.

Duur en inhoud opleiding
De opleiding duurt in totaal 2 jaar. In het eerste jaar krijg je 2 dagen les van docenten van mboRijnland. Daarnaast doe je 3 dagen in de week praktijkervaring op onder begeleiding van een praktijkbegeleider van onze Handhavingsorganisatie. Het tweede jaar krijg je nog 1 dag les. Je wordt in het eerste half jaar klaargestoomd voor het boa-praktijkexamen, zodat je binnen een half jaar al aan de slag kunt als bevoegd handhaver/ Buitengewoon Opsporingsambtenaar (boa). Je bent dan in staat om 80% van de werkzaamheden zelfstandig uit te voeren. Aan het einde van de opleiding beschik je over een volwaardig mbo-niveau 3 diploma én ervaring.