Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure

Den Haag hecht aan een goede en voor alle betrokkenen heldere en eerlijke sollicitatieprocedure. We hanteren daarbij de normen uit de Sollicitatiecode 2017. In grote lijnen verloopt de procedure als volgt.


Wijze van solliciteren

Solliciteren doe je via een button in de vacaturetekst. Als je daarop klikt, kom je in een sollicitatieformulier dat je kunt invullen. Wil of kun je dit formulier niet gebruiken, dan kun je je sollicitatie, voorzien van cv en motivatiebrief, sturen aan:

Gemeente Den Haag
Dienst Bedrijfsvoering
P&O t.a.v. team Recruitment
Spui 70
2511 BT Den Haag
Let op: dit kan enige vertraging opleveren in de ontvangst van je sollicitatie. Het heeft geen invloed op je kansen op de baan.

Anoniem solliciteren

Wanneer jij je sollicitatie instuurt, doe je mee aan de procedure anoniem solliciteren. De gemeente Den Haag doet aan anoniem solliciteren bij functies in de schalen 10 t/m 14. De gemeente Den Haag vindt het belangrijk een afspiegeling te zijn van de veelzijdige Haagse samenleving en dat kenmerken als afkomst en leeftijd geen rol spelen in de kansen om uitgenodigd te worden voor een gesprek.

Als je solliciteert voor een functie in de schalen 10 t/m 14, dan volg je de procedure van anoniem solliciteren. Je vult je motivatie en relevante werkervaring voor de desbetreffende functie in. Elementen in de sollicitatie die kunnen herleiden tot je afkomst (denk aan geboorteland) en leeftijd (geboortedatum) worden geanonimiseerd. Dit gebeurt op een zorgvuldige manier zonder dat het leidt tot grote gaten in je motivatie en opgegeven werkervaring. Wanneer je sollicitatie op basis van je motivatie en relevante werkervaring wordt geselecteerd voor een gesprek, wordt je CV vrijgegeven aan de selectiecommissie.

De effecten van het anoniem solliciteren worden gemonitord, dit gebeurt door een externe onderzoeksinstelling zonder commerciƫle doeleinden. Op basis van kwantitatieve en kwalitatieve gegevens wordt gekeken hoe anoniem solliciteren leidt tot gelijkere kansen. De gegevens worden verder niet gedeeld.