De kust gezond

De kust gezond

Scheveningen is een uniek stukje Den Haag met een grote aantrekkingskracht, en Scheveningen Bad is toch echt wel de belangrijkste badplaats van Nederland. Een levendige plek, met veel potentie. Maar ook een plek die de afgelopen jaren aan allure heeft ingeboet. Het project De Kust Gezond zorgt ervoor dat de buitenruimte aan de kust weer aantrekkelijk wordt. Goed voor de stad, de inwoners, bezoekers en ondernemers.

Het hele jaar door aantrekkelijk

Scheveningen Bad moet uitnodigend en gastvrij zijn en een echt kustgevoel oproepen. Den Haag investeert daarom € 25 miljoen in het opknappen van het kustgebied en het achterland. Zo worden onder andere de Noordboulevard, de Middenboulevard, de strandopgangen en belangrijke straten en pleinen opgeknapt. Er komen verschillende ‘sfeergebieden’. Ook krijgen fietsers en voetgangers veel meer ruimte.

Het totale plan bestaat uit 14 deelprojecten. Vier daarvan, zoals het vergroenen van het Palaceplein en de omgeving van tramlijn 9, zijn inmiddels uitgevoerd. Ook is al veel zichtbaar van de nieuwe Noordboulevard, naar een ontwerp van de Spaanse architect en stedenbouwer Manuel De Solà-Morales. Er is 2,5 miljoen kubieke meter zand en steen voor opgespoten. De 1 kilometer lange zeedijk, met een breedte van 40 tot 70 meter en een hoogte tussen 8,6 en 12 meter boven NAP, maakt Scheveningen voorlopig ook veilig.

Momenteel wordt gewerkt aan de Middenboulevard, waar het nieuwe Lego Discovery Center – het 6e van Europa – in de zomer van 2019 de deuren opent. Maar er staat nog veel meer op de planning, zoals de overige boulevarddelen, het Kurhaus en het verbeteren van de verkeersdoorstroming en –veiligheid. Zo werkt de gemeente aan een mooie toekomst voor Scheveningen, een plek die het hele jaar door aantrekkelijk is voor bewoners, ondernemers en bezoekers.

Nieuwste vacatures

Collega’s aan het woord