Arbeidsvoorwaarden

Salaris en arbeidsvoorwaarden

Het salaris dat je bij ons gaat verdienen is afhankelijk van de schaal waarin je functie is ingedeeld. Daarbij spelen de gevraagde opleiding, de zwaarte van de functie of het aantal jaren ervaring een rol.

Andere financiële regelingen

Individueel Keuzebudget (IKB)

Bij de gemeente Den Haag krijg je een Individueel Keuzebudget. Dit budget kun je aan verschillende doelen besteden. Als je kinderen hebt of mantelzorger bent, heb je misschien extra verlofuren nodig. Of je wilt een opleiding volgen, sparen voor een grote uitgave of een nieuwe fiets hebben. Je kunt jouw budget inzetten voor één of meer van de volgende doelen:

  • het kopen van vakantie-uren
  • extra inkomen door uitbetaling (let op: hier gaat nog belasting vanaf)
  • het financieren van een opleiding
  • de aanschaf van een (elektrische) fiets
  • de aanschaf van fietsaccessoires, accu en fietsverzekering
  • de aanschaf van vakliteratuur
  • een aanvullende vergoeding voor de reiskosten van woon-werkverkeer
  • vakbondscontributies

Collectieve ziektekostenverzekering

Via ons collectieve contract met Menzis krijg je korting op aanvullende verzekeringen. Ook dragen we bij in je ziektekosten.

Pensioenregeling

De gemeente Den Haag is aangesloten bij het ABP. Je bouwt gedurende je werk pensioen op voor later.

Reiskostenvergoeding

We bieden een reiskostenvergoeding op basis van je reisafstand, het mobiliteitsbudget. Onze voorkeur? Dat je met het openbaar vervoer en/of de fiets naar het werk komt. Dus zorgen we voor een aanvullende vergoeding van je reiskosten of geven je de mogelijkheid om een fiets aan te schaffen via je IKB.

Verhuiskostenvergoeding

Wil je dichter bij je werk wonen en verhuis je naar Den Haag, dan vergoeden we je verhuiskosten. Je vorige woning moet dan wel buiten een straal van 20 kilometer rond Den Haag liggen, je verhuist binnen twee jaar na indiensttreding en je bent bij ons in vaste dienst.

Werken bij Den Haag biedt leuke extra’s

Als je lekker in je vel zit, werk je prettiger en presteer je beter. Goede arbeidsvoorwaarden dragen daar aan bij. Den Haag is in dat opzicht een moderne werkgever. Met een fulltime werkweek van 36 uur, de mogelijkheid om in deeltijd te werken en verschillende verlofmogelijkheden, zoals gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof. Maar werken bij de gemeente Den Haag biedt nog een paar andere leuke extra’s.

Sport/vrije tijd

Als medewerker van de gemeente Den Haag kun je je sportief gezien nog meer uitleven. Voetbal, hockey, hardlopen, wandelen, tennissen, badminton, darts, bridge – er wordt van alles georganiseerd, maar je kunt ook zelf een activiteit beginnen. We hebben onder andere voetbal- en hockeyteams die in competities spelen.

Cultuur

We hebben veel aandacht voor cultuur. Dat begint met het stadhuis, dat een attractie op zich is. Het gebouw uit 1995 valt op door de strakke vorm, het gekozen materiaal en de witte uitstraling, waaraan het de bijnaam ‘IJspaleis’ te danken heeft. Aan alle kanten stroomt het licht naar binnen. In het centrale deel – het Atrium – vinden culturele, educatieve, maatschappelijke, commerciële en sportieve evenementen en tentoonstellingen plaats. Zo ontstaat een breed beeld van wat er zich afspeelt in Den Haag en ver daarbuiten.

Jong Den Haag

J​​​​​​​​​ong Den Haag (JDH) is een netwerk van jonge, nieuwe en oude collega’s binnen de gemeente, met als doel elkaar, de organisatie en de stad beter te leren kennen. Ben je niet meer zo jong in jaren, maar wel van geest? Ook dan ben je van harte welkom om aan te sluiten, leeftijd is immers ook maar een getal!

De missie van Jong Den Haag is alle jonge ambtenaren van de gemeente Den Haag in staat te stellen elkaar te ontmoeten, hun talenten te ontwikkelen en te ontspannen, zodat zij hun stem kunnen laten horen binnen de organisatie en met plezier hun werk kunnen doen. JDH organiseert daarom jaarlijks onder andere: maandelijkse netwerkborrels, een internationale studiereis, een beachvolleybaltoernooi, een JDH Symposium, trainingen, werkbezoeken en College Tours.