Ronald Verwoerd

Projectmanager Werkgelegenheidsprojecten
"Dit bleek voor mij de start van een mooie loopbaan bij de gemeente."

Voorheen werkte ik als coördinator van het jongerenloket van het Centrum voor Werk en Inkomen waar ik intensief samenwerkte met de Gemeente Den Haag. Ik maakte de overstap toen de Gemeente projectmanagers voor werkgelegenheidsprojecten zocht. Dit bleek voor mij de start van een mooie loopbaan bij de gemeente.

Doelstellingen omzetten in tastbare resultaten
Als projectmanager zet ik samen met het projectteam dat de doelstellingen van de opdrachtgever om in tastbare resultaten. Je coördineert daarbij de hele uitvoering van het project. Dat betekent dat je zowel op strategisch niveau als op praktisch niveau bezig bent. Naast projectmanager faciliteer ik ook werksessies en help ik met het opstarten van projecten in projectstart-ups. Ondanks dat onze projecten zich allemaal in het sociaal domein bevinden variëren ze erg qua onderwerpen. Toch draagt ieder project altijd direct of indirect iets bij voor de inwoners in onze stad.

Verschillende projecten
Vaak werk je aan meerdere projecten tegelijk. Zo ben ik eind november bezig met de implementatie van praktijkleren met MBO Praktijkverklaringen bij Den Haag Werkt. Maar ben ik ook bezig met een projectteam aan de slag om uitvoering te geven aan de nieuwe collectieve Haagse zorgverzekering bij VGZ voor inwoners met een laag inkomen. Vanaf half november kunnen bewoners zich aanmelden en blijkt of alles wat we met elkaar bedacht hebben ook werkt.

Werk ontwikkeltrajecten
Het blijft leuk als ik zie dat een oud project van mij ook echt opgenomen wordt in de organisatie. Zo heb ik een aantal jaren geleden samen met een projectteam gewerkt aan de ontwikkeling van werk ontwikkeltrajecten. Tot stand kwam een nieuwe aanpak van de leerwerktrajecten voor werkzoekenden. Met de aanpak hebben we in samenwerking met TNO, methodisch werken geïntroduceerd en beide worden nog steeds gebruikt en zijn zelfs weer doorontwikkeld.

Kansen krijgen en grijpen
In de 10 jaar dat ik voor de Gemeente Den Haag werk heb ik veel van mijn ambities verwezenlijkt door het krijgen en grijpen van kansen. Ik ben hierbij echt gestimuleerd door mijn managers en collega’s om mij te blijven ontwikkelen. Nu weet ik dan ook waar mijn kwaliteiten en mijn ontwikkelpunten liggen, zowel als persoon als in mijn vak.