Debby Sigtenhorst

Strategisch Accountmanager
"Ik wil de stad inclusiever maken, want iedereen verdient een werkkans"

Na 20 jaar werkzaam te zijn geweest in de private sector in de commerciƫle personeelsdienstverlening en salesmanagement wilde ik mij graag Maatschappelijk inzetten. Ik wilde als inwoner van Den Haag, de stad inclusiever maken en zorgen dat iedereen een werkkans verdient. En ik ben blij dat ik dit bij Den Haag Werkt kan realiseren.


Werkgelegenheidsprogramma +500
Den Haag Werkt, onderdeel van de dienst SZW, heeft een mooi werkgelegenheidsprogramma; het Werkoffensief +500. Je hebt het vast al wel eens voorbij zien komen. Hiermee zorgen we dat 500 extra mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk gaan. Het is een hele klus maar een erg mooie kans. Het gaat hier namelijk niet alleen om de mensen in beweging te krijgen, maar ook zorgen dat er genoeg opleidingsplekken en banen zijn. Dit is niet iets wat zomaar uit de lucht komt vallen. Daar horen afspraken met belanghebbende branche partijen, opleidingsinstituten en werkgeversorganisaties bij. Dat was ons doel voor afgelopen jaar en met succes! We hebben echt een aantal mooie partners aan ons weten te binden, die heel veel banen en opleidingsplekken hebben voor onze kwetsbare inwoners. Daarmee is ook de eerste stap gezet in het bouwen van een goed fundament voor een inclusievere stad.

Wat ik mooi vind, is dat je het behaalde resultaat ook daadwerkelijk terugziet in de stad. Ik ben dan ook echt trots dat we een mooi vestigingsklimaat realiseren voor sociale ondernemers, die nu ook daadwerkelijk in Den Haag operationeel zijn.


De impact van Corona
Den Haag Werkt is begin dit jaar ontstaan uit een integratie van twee organisaties. Als gezamenlijk doel hadden beide organisaties het ontwikkelen en vergroten van werkkansen en mensen ook echt naar werk begeleiden. Voor de mensen voor wie regulier werk nog een stap te ver is, biedt Den Haag Werkt zelf werkplekken. Daar doen de mensen bijvoorbeeld inpakwerk of assemblagewerk bij bedrijven in Den Haag. Omdat lokale bedrijven onze samenwerkingspartners zijn slaat de Coronacrisis daarom ook hard bij ons in. Want als het met het bedrijfsleven goed gaat, gaat het goed met ons en vice versa.

Ik merk dat we in deze tijd allemaal een stapje harder lopen. Bedrijven hebben het moeilijk en werkzoekenden minder perspectief. We weten hoeveel voldoening het geeft als beide partijen elkaar vinden of als een bedrijf met een sociaal hart opdrachten aan ons uitbesteed zoals inpakwerk. Mensen die graag willen werken, worden daar ontzettend blij van. Dat ligt nu allemaal moeilijker en dus lopen wij met liefde een stukje harder!