Talent voor Mobiliteit selectievoorwaarden

Selectievoorwaarden en procedure

Fase 1. (Online) Motivatie, persoonlijkheid en capaciteiten

In deze fase kijken we naar je motivatie en CV en waar jouw unieke krachten en talenten liggen. We zijn niet op zoek naar één specifiek type persoon, maar juist op zoek naar diverse persoonlijkheden, achtergronden en kwaliteiten. Je kan solliciteren tot en met 16 mei 2022 tot 23.59 uur. Daarna heb je nog tot 17 mei 2022 tot 23.59 uur om fase 1 af te ronden. Dit doe je in onze online sollicitatieomgeving Harver. We stellen je hier een aantal vragen over je motivatie en persoonlijkheid, je maakt een capaciteiten- en competentietest en we vragen naar je CV.

Let op: 
In totaal ben je ongeveer 1.5 à 2 uur bezig om alles af te ronden. Dit hoef je niet in één keer te doen, maar heb je een onderdeel afgerond dan kan je niet meer terug!

Fase 2. Sollicitatiegesprek: 30 mei – 8 juni 2022

Tijdens dit gesprek verkennen wij samen of Talent voor Mobiliteit een passende plek voor jou is. Je zult daarbij een gesprek voeren met de coördinator van het traineeprogramma en een recruiter van de gemeente Den Haag. We zoomen verder in op jouw motivatie, wat je zou willen leren tijdens het traineeprogramma en wat je meebrengt naar het mobiliteitsdomein. Deze gesprekken vinden plaats tussen 30 mei en 8 juni 2022. Afhankelijk van de geldende corona maatregelen, zal het gesprek fysiek of digitaal plaatsvinden.

Fase 3. Klik en Matchingsdag: 14 juni 2022

Dit is de laatste fase van het selectieproces. Deze dag doorloop jij samen met een aantal andere kandidaten. De dag bestaat uit verschillende onderdelen zoals een case en individuele gesprekken met opdrachtgevers en p&o adviseurs. Op basis van deze dag matchen wij de opdrachten en selecteren wij passende trainees om te starten met het traineeprogramma. Jouw klik- en matchingsdag vindt plaats op 14 juni 2022. Houd deze data dus alvast geblokt in je agenda. Ook hier zijn we weer afhankelijk van de geldende corona maatregelen, of we het fysiek of digitaal organiseren.

Fase 5. Arbeidsvoorwaarden 27 of 29 juni

Alles goed doorlopen? Dan mogen we je feliciteren! Op 27 of 29 juni 2022 nemen we de arbeidsvoorwaarden van het traineeprogramma met je door. En dan ben jij aan zet om er een krabbel onder te zetten! Op 1 september 2022 start je samen met je medetrainees met het traineeprogramma Talent voor Mobiliteit.

Talent voor mobiliteit is iets voor jou! Want jij…

  • hebt ideeën over hoe we Den Haag bereikbaar, beheersbaar, verkeersveilig en in beweging houden; 
  • wil een cruciale functie bij een G4-gemeente die unieke uitdagingen kent; 
  • wil jouw interesse voor mobiliteit laten groeien naar een expertise; 
  • bent gedreven en wil jezelf én de stad ontwikkelen;
  • bent bereid door middel van zelfreflectie en feedback van anderen te werken aan je persoonlijke groei.

Arbeidsvoorwaarden

Als trainee ontvang je een goed salaris; €3210,-. Net zoals andere werknemers die in dienst zijn bij de Gemeente Den Haag krijg jij eerst een contract voor 12 maanden. Zijn we daarna beiden tevreden? Dan bieden we je graag een contract voor onbepaalde tijd aan. De overige arbeidsvoorwaarden zijn gelijk aan die voor andere werknemers binnen de gemeente Den Haag.

Bekijk de arbeidsvoorwaarden en regelingen van de gemeente