trainee: selectievoorwaarden

Selectievoorwaarden en procedure

Fase 1. Online selectie: Capaciteitentest, persoonlijkheidstest en motivatievragen – 7 januari 23.59 uur

Je kan solliciteren vanaf 1 november tot en met 7 januari 2023 23.59 uur. Daarna heb je nog tot 8 januari 23.59 uur om fase 1 af te ronden. Dit doe je in onze online sollicitatieomgeving Harver. Hier maak je in eerste instantie een capaciteitentest, een persoonlijkheidstest en de motivatievragen.

Aan de hand van jouw motivatie, capaciteiten en competenties kijken we waar jouw unieke krachten en talenten liggen. We zijn niet op zoek naar één specifiek type persoon, maar juist op zoek naar diverse persoonlijkheden, achtergronden en kwaliteiten. We vinden het vooral belangrijk om jou als persoon te leren kennen, dus laat daarbij los wat je denkt wat wij willen horen en maak je sollicitatie zo eigen mogelijk.

Houd er rekening mee dat je gemiddeld 1 tot 2 uur bezig bent met de sollicitatie, en dat je niet terug kan wanneer je een onderdeel hebt afgesloten.

Fase 2. Gesprek met de programmamanager en recruiter: 24 januari – 10 februari

Tijdens het tweede gesprek onderzoeken we uitgebreider of er een persoonlijke match is en verkennen wij samen of de Gemeente Den Haag de juiste plek voor jou is. Je zult daarbij een gesprek voeren met de Programma Manager van het traineeprogramma en/of één van de Talent Coaches, verantwoordelijk voor de begeleiding van de trainees. Jouw antwoorden op de persoonlijkheidsvragen en competenties uit Fase 1 zijn het vertrekpunt voor dit gesprek. Deze gesprekken vinden plaats tussen 24 januari en 10 februari. Afhankelijk van de situatie vinden de gesprekken fysiek of digitaal plaats.

Fase 3. Assessment dag: 17, 20 of 21 februari

Dit is de laatste fase van het selectieproces. De (halve) assessment dag doorloop jij samen met een aantal andere kandidaten. De dag bestaat uit verschillende onderdelen zoals een case en individuele gesprekken. Op basis van deze dag(en) selecteren wij een zo divers mogelijke samenstelling om te starten met het traineeprogramma. Jouw assessment dag vindt plaats op 17, 20 of 21 februari in de ochtend of middag. Houd deze data dus alvast geblokt in je agenda. Ook hier zijn we weer afhankelijk van de geldende Corona maatregelen, of we het fysiek of digitaal organiseren.

Fase 4. Arbeidsvoorwaarden – Maart

Alles goed doorlopen? Dan mogen we je feliciteren! Tijdens de laatste fase nemen we de arbeidsvoorwaarden van het traineeprogramma met je door. En dan ben jij aan zet om er een krabbel onder te zetten!

Fase 5. Matchingsdag traineeopdracht – Maart

Gefeliciteerd! Jij bent een van de nieuwe trainees. Tijdens de matchingsdag leer je de opdrachten kennen en maak je kennis met de managers aan de hand van matchingsgesprekken. Aan het eind van de dag geven zowel jij als de managers hun voorkeur aan. Na de matching weet jij waar je op op 1 april 2023 gaat starten met het traineeprogramma.

Ons traineeprogramma is iets voor jou want jij…

  • wilt je unieke zelf zijn en bent bereid deze steeds meer te laten zien;
  • hebt binding met Den Haag en hart voor het publieke domein;
  • bent gedreven en wil jezelf én de stad ontwikkelen;
  • gebruikt je talenten om in verbinding met anderen tot een beter resultaat te komen;
  • bent bereid door middel van zelfreflectie en feedback van anderen te werken aan je persoonlijke groei.

Wij zijn vooral nieuwsgierig naar jou als persoon. Jouw persoonlijkheid en motivatie kunnen ons helpen inzicht daarin te krijgen. Wat is jouw talent, welke impact wil jij creëren en wat wil je graag leren? Laat daarin dus los wat je denkt dat wij graag willen horen en probeer je motivatie zo eigen mogelijk te maken.

Arbeidsvoorwaarden

Trainees ontvangen een goed startsalaris; €3.231,-. Net zoals andere werknemers die in dienst zijn bij de Gemeente Den Haag krijg jij eerst een contract voor 12 maanden. Zijn we daarna beide tevreden? Dan bieden we je graag een contract voor onbepaalde tijd aan. De overige arbeidsvoorwaarden zijn gelijk aan die voor andere werknemers binnen de gemeente Den Haag.

Bekijk de arbeidsvoorwaarden en regelingen van de gemeente