Ontwikkeling

Jouw ontwikkeling

Flexibele organisatie

Met honderden uiteenlopende gemeentetaken en bijna 7000 medewerkers zijn er bij ons heel veel mogelijkheden voor interessant en afwisselend werk. We geven je op verschillende manieren de gelegenheid om flexibel te zijn en je talenten en ervaringen op de juiste plek in te zetten. Bijvoorbeeld omdat we werken met een ‘generiek functiehuis’. Dat betekent dat je functiebeschrijving relatief algemeen is en dat jouw takenpakket kan variëren. Hoe dat er precies uitziet, is afhankelijk van de behoeften van de organisatie én van jouw eigen wensen en ambitie: hoe graag je wilt en hoe gretig je bent.

We nemen jouw ontwikkeling serieus

We stimuleren ‘een leven lang leren’ en geven je de kans om jezelf te ontwikkelen, bijvoorbeeld door het volgen van cursussen of opleidingen. Heb je niet de ambitie om steeds een stapje hoger te willen, dan liggen er volop mogelijkheden om jezelf in de breedte te ontwikkelen. Je kunt bijvoorbeeld als beleidsmedewerker overstappen van de dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn naar de dienst Stedelijke Ontwikkeling. Of je kiest een ander beroep dat binnen jouw mogelijkheden ligt.

In de gesprekscyclus van de gemeente is altijd expliciet aandacht voor ontwikkelafspraken. Waar sta ik nu, waar wil ik naartoe en hoe moet ik daar komen? Met je leidinggevende maak je afspraken over de acties die je onderneemt om die vragen te beantwoorden. Je legt de ontwikkelafspraken vast in je persoonlijke ontwikkelplan. Het dient als leidraad voor jouw loopbaan en helpt je bij het maken van belangrijke keuzes. Zo willen we bereiken dat je groeit in een rol die jou het beste ligt en die overeenkomt met je wensen.