Bijzondere stad

Bijzondere stad

Den Haag is geen doorsnee stad. Met meer dan 500.000 inwoners is het de derde stad van Nederland en dus een grote. Maar Den Haag is om nog meer redenen uniek.

Scheveningen

Stad aan zee

Den Haag is de enige grote Nederlandse stad aan zee. Op een steenworp afstand van de historische binnenstad vind je maar liefst elf kilometer strand. Pak de tram en een kwartiertje later snuif je de frisse zeelucht op. In Den Haag is de zee altijd dichtbij. Het Haagse strand is de ideale plek om uit te waaien. Maak een lange wandeling langs de zee of een fietstocht door de duinen. Flaneer over de vernieuwde Pier of loop over de boulevard naar de Scheveningse haven. Geniet van het weidse uitzicht, maak je hoofd leeg en doe nieuwe ideeën op. Aan zee voelt het altijd als vakantie.

Internationale stad van Vrede & Recht

In Den Haag werken iedere dag tienduizenden mensen aan een veiliger en rechtvaardiger wereld. Uit alle windstreken komen mensen naar ‘The Hague’ om met elkaar mondiale problemen op te lossen. De verschillende gerechtshoven en het Joegoslavië-tribunaal zijn er voorbeelden van. Het maakt dat we op de voet gevolgd worden. Door de pers, de politiek, de wereldbevolking. Inmiddels is Den Haag uitgegroeid tot tweede VN-stad in de wereld. Maar ook de vele ambassades en internationale organisaties dragen bij aan de status van wereldstad.

Koninklijke allure

De geschiedenis van het Koninkrijk der Nederlanden begint in Den Haag. Op 30 november 1813 komt Prins van Oranje Willem Frederik van Oranje-Nassau vanuit Engeland aan op het Scheveningse strand. Hij is de eerste Koning van het Koninkrijk der Nederlanden en sindsdien is Den Haag het regeringscentrum en de koninklijke residentie van ons land. De koninklijke allure van Den Haag vind je op veel plekken in de stad terug. In de verschillende paleizen, de statige panden aan het Lange Voorhout en in het Statenkwartier, in namen als Plein 1813 en het Hofkwartier, maar ook in vele Haagse organisaties, bedrijven en winkels, waarvan er meerdere het predicaat ‘Koninklijk’ dragen.

Prettig woon-, werk-, leefklimaat

Den Haag is een wereldstad met de voorzieningen van een wereldstad. Als het gaat om wonen, is er voor elk wat wils. Van kosmopolitisch in de historische binnenstad tot ruim in het groen in de omliggende woonwijken. Je kunt je hart ophalen met winkelen, van high street winkels tot exclusieve merken. Het aanbod aan (top)sport en cultuur is enorm. Tegelijkertijd is Den Haag de groenste stad van Nederland, met het meeste groen per inwoner. En op een mooie zomerdag ren je na je werk meteen de zee in.

Veelvormig

Den Haag is een veelvormige stad. We hebben zowel de meest welvarende, als de armste wijken van Nederland binnen onze stadsgrenzen. En vaak ook dicht bij elkaar – de grens tussen ‘zand’ en ‘veen’ is soms maar zo smal als de Laan van Meerdervoort. In Den Haag kom je Hagenaars, Hagenezen, expats, ambtenaren, ondernemers, nieuwe Nederlanders en – de laatste jaren steeds meer – studenten tegen. De stadsdelen hebben bijna allemaal een eigen karakter en zijn divers van samenstelling. Deze veelvormigheid brengt kansen met zich mee, maar ook vragen. Over samenleven, gezondheid, integratie, duurzaamheid, huisvesting, werk of onderwijs voor iedereen.

Spannend, leuk en interessant

In grote steden gebeurt veel, is de impact van je werk groot en sta je vaak in de schijnwerpers. Ook in Den Haag geldt dat je je bezighoudt met zaken die impact hebben op het leven, werk en welzijn van heel veel mensen.

Werken voor Den Haag is spannend, leuk en interessant.